Džumhur poražen u 3. kolu Australian Opena od Nadala

Preporučujemo

Nažalost, najbolji bh. teniser Damir Džumhur eliminisan je u 3. kolu Australian Opena.

Nakon što se sve završilo, možemo samo konstatovati da je Damir Džumhur imao veliki peh da u 3. kolu Australian Opena nabasa na prvi reket planete.

Rafael Nadal ostvario je siguran trijumf od 3:0 (61:, 6:3, 6:1) nad teniserom iz naše zemlje.

Španac je u potpunosti opravdao ulogu favorita, od samog starta meča je krenuo odlučno i maksimalno ozbiljno. Prvi set je dobio sa 6:1, nakon što je prethodno realizovao dva breaka, uz sjajan učinak nakon prvog servisa (71 posto osvojenih poena). Džumhur je djelovao potpuno nemoćno.

U drugom setu nešto bolje izdanje najboljeg bh. tenisera, koji je čak uspio napraviti i jedan break. No, na drugoj strani Nadal je iskoristio tri break lopte te slaviti sa 6:3. Damira su skupo koštale dvostruke greške, u ovom setu čak triput na taj način je poklonio poene protivniku.

Na samom početku trećeg seta Damir je imao break loptu, ali Španac je sačuvao hladnokrvnost i ipak se odbranio. U drugom gemu je potom prvi teniser svijeta realizovao break, a zatim osvojio i treći gem za 3:0. Nakon još jednog breaka u šestom gemu, Nadal je došao na 5:1, a zatim i na svoj servis potvrdio konačni trijumf.

Najnovije

spot_img