I dalje u bjekstvu: Maskirani napadač izrešetao Martinovića, Mujića pogodio u nogu

Preporučujemo

Nepoznati napadač koji je sinoć u Rudarskoj ulici u Tuzli ranio Željka Martinovića (40) i Armir Mujića (29), još je u bjekstvu i za njim se traga, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Napad se dogodio sat poslije ponoći ispred zgrade u Rudarskoj 21, tačnije “pod Zenicom”, kako ovu zgradu Tuzlaci kolokvijalno zovu.

– Napadač koji je bio maskiran kapuljačom ispalio je više hitaca prema Željku Martinoviću i Armiru Mujiću. Martinović je jednim metkom pogođen u stomak te s dva metka u desnu i jednim u lijevu nogu. On se nalazi u hirurškom šoku i ne znamo tačno u kakvom je zdravstvenom stanju. Mujić ima povredu desne potkoljenice, ta povreda je vjerovatno sanirana i on je, pretpostavljam, pod nadzorom ljekara izašao iz UKC-a Tuzla – kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Inače, Martinović i Mujić poznati su policiji, jer prolaze kroz krivičnu evidenciju MUP-a TK i Kantonalnog tužilaštva.

– Policija utvrđuje identitet napadača, sve okolnosti događaja i motiv. Istražne radnje su u toku, a napadač je u bjekstvu. Prema informacijama kriminalističke policije PU Tuzla, u napadu je korišten pištolj – dodao je Arnautović.

(RTV GLAS DRINE/FAKTOR)

Najnovije

spot_img