Čestitka predsjedavajućeg OV Sapna Sabita Brđaka povodom Dana nezavisnosti BiH

Preporučujemo

Poštovani građani i građanke Bosne i Hercegovine, općine Sapna.

Prije 29 godina svjedočili smo velikom historijskom događaju, koji će zlatnim slovima ostati upisan u njenoj dugogodišnjoj historiji. Slobodno izraženom voljom građana, Bosna i Hercegovina je postala nezavisna država.

Ogaditi Bosnu i Hercegovinu, neće i ne može niko,iz razloga što je za nju proliveno mnogo bosanske krvi i bosanskih života. Naši mlađi naraštaji treba da uče i da znaju kako je ova zemlja stekla nezavisnost i da bude neizmjerno zahvalna bosanskim šehidima i borcima.

Hvala Vam što ste nam dali državu koju ćemo zovemo svojom. Hvala Vam što ste mene i sve ostale učinili ponosnim. Hvala Vam što ste nam dali zastavu, koju ćemo uvijek sa ponosom braniti. Hvala Vam što ste nam dali sportske reprezenatcije, koje kad budemo gledali uvijek možemo reći,to je naša Domovina  to je naša zastava i to je naša himna,to su naši momci odrasli od Une do Drine i od Save do Neretve. Hvala vam što svugdje uvijek ponosno mogu reći da je moja zemlja najljepša na svijetu, da u njoj žive najbolji i najljepši ljudi, borci, koji su kroz historiju uvijek bili i prkosni i ponosni.

Ostanimo prkosni i ponosni do kraja,ostanimo ono što smo bili kad smo branili našu domovinu,junaci,heroji i borci za ono što je oduvijek bilo naše.

Svim građanima Bosne i Hercehovine,a posebno građanima općine Sapna, od srca želim da čestitam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Sretan vam dan jedine domovine koju imamo,Bosne i Hercegovine!

Predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna, Sabit Brđak.

Najnovije

spot_img