Radmanović: Ističe rok, ali dogovor ne prestaje važiti

Radmanović: Ističe rok, ali dogovor ne prestaje važiti

77
0
PODIJELI

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović smatra da je rješenje političke krize u BiH u dogovoru ključnih političkih faktora u BiH, koji je moguć, iako je u malom zastoju.

Radmanović je rekao kako se nada da će do kraja godine biti formiran Savjet ministara koji će sastaviti izborni pobjednici u okviru tri konstitutivna naroda u BiH.

On je za Alternativnu televiziju rekao da je rješenje u sprovođenju onoga što su potpisala trojica lidera političkih partija u Sporazumu o formiranju zajedničke vlasti na nivou BiH.

“Usvajanje godišnjeg nacionalnog plana /ANP/ ne smije biti uslov za formiranje Savjeta ministara”, istakao je Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

Povodom činjenice da 5. septembra ističe rok koji su dali potpisnici Sporazuma da se uđe u proces izbora novog Savjeta ministara, Radmanović je rekao da Sporazum nije “mrtvo slovo na papiru”.

“Tačno je da ističe rok, ali nakon njegovog isteka ne znači da prestaje važiti dogovor 5. septembra, još će se razgovarati o ovome na bazi Sporazuma za koji smatram da je dobar i na bazi njega može se napraviti Savjet ministara i raditi dalje. Ukoliko bi se to otezalo, morali bismo preduzeti određene mjere koje su iz vrha SNSD-a najavljene”, dodao je Radmanović.

On je naveo da ne vjeruje da će biti novih razgovora trojice političkih lidera u BiH prije 5. septembra.