Autoprevoznici obustavili prevoz putnika preko Sniježnice

Preporučujemo

Zbog uklanjanja mosta na rijeci Janji i neadekvatnog alternativnog puta preko Omerovića, autoprevoznici sa područja Općine Teočak, firme “Obols-trade” i “Sniježnica promet” do daljnjeg su obustavile prevoz putnika iz Sniježnice prema Tuzli.

Iz ovih kompanija su saopštili da svi putnici svoje polaske planiraju iz Centra ili Omerovića.

To je posebno otežavajuća okolnost za učenike, studente i sve druge Sniježničane koji svakodnevno putuju do Tuzle.

Podsjećamo, krajem septembra izvođač radova je uveden u posao izgradnje mosta na rijeci Janji.

Most je srušen tek prije nekoliko dana, a saobraćaj je preusmjeren preko neadekvatnog alternativnog puta preko Omerovića.

O ovom problemu govorilo se i na posljednjem zasjedanju Općinskog vijeća Teočak.

Načelnik Teočaka Tajib Muminović, kazao je da je izvođač radova uveden 21. septembra u posao i da je jasno da se tada radilo o predizbornoj kampanji, te da je bilo potrebno samo slikanje pored mosta.

Općinske službe i načelnik Muminović sugerisali su i tada da se radovi ostave za proljeće, ali nije udovoljeno njihovoj molbi.

“Tražili smo tada od Direkcije regionalnih cesta TK-a da se radovi ne izvode do proljeća. Vjerovao sam da će i sami to odgoditi i bez našeg zahtjeva. Izvođač radova je čak bio spreman da ogodi početak izvođenja radova i da o vlastiom trošku izvrši sanaciju postojeće građe na mostu. Od Direkcije sam tražio da se bar obezbjedi pješački prelaz preko rijeke Janje, jer imamo veliku cirkulaciju stanovništva Sniježnice bez prijevoza”, kazao je načenik Muminović na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Teočak.

Najnovije

spot_img