Zvanično: Odgođena Premijer liga Bosne i Hercegovine

Preporučujemo

Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio je prekinuti prvenstvo Premijer lige zbog pandemije koronavirusa pa se nogomet u našoj državi neće igrati naredne dvije sedmice, potvrđeno je iz krovne kuće bh. nogometa.
Ova odluka je donesena na novoj telefonskoj sjednici održanoj danas u skladu s preporukama i naredbama nadležnih zdravstvenih ustanova, kao i vladinih institucija u BiH, vezanih za zabranu održavanja javnih skupova, a u cilju prevencije širenja virusa COVID-19.

Inače, Savez je prvobitno donio odluku da se utakmice Premijer lige BiH igraju pred praznim tribinama, a sada je prvenstvo i privremeno prekinuto. Ranije je odlučeno da se odgode susreti omladinskih liga, futsal i ženske Premijer lige BiH.

Zbog pandemije koronavirusa pod upitnikom je i odigravanje utakmica reprezentacije BiH u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Rukovodstvo NS BiH je zbog toga danas zvanično uputilo dopis UEFA-i, u kojem traži da se odgodi utakmica između selekcija BiH i Sjeverne Irske, koja se prema kalendaru takmičenja treba odigrati 26. marta u Zenici.

Podsjetimo, širom Evrope se također odgađaju prvenstva i vlada pravi haos u nogometnom svijetu.

Najnovije

spot_img