Zmajevi poraženi od Meksika

Preporučujemo

U drugom meču na “američkoj turneji” fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Meksika s minimalnih 1:0. Pobjednika je odlučio pogodak Ayale iz 65. minuta utakmice.

Baš kao što je i najavljivano jučer selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pomalo iznenađujuće počeo je s Harisom Medunjaninom na poziciji stopera.

Već nakon 30 sekundi igre veliku priliku je imao Meksiko. Giovani Dos Stantos je šutirao ali je lopta otišla pregogola Ibrahima Šehića.

U 11. minuti Goran Zakarić je iskosa sa desne strane pokušao ugroziti Rodolfa Cota na golu Meksika ali je lopta otišlapored gola, a četiri minute kasnije Lončar je pokušao glavom-

Kapiten Zmajeva Haris Medunjanin je zaprijedio protivniku u 18. minuti, da bi potom tek u 30. minuti naštim preko Todorovića pokušao ugroziti gol Meksika.

U finišu prvog poluvremena naš tim je bio rastrčan, izabranici selektora Prosinečkog dobro su pokrivali teren, no pravih prilika za gol nije bilo. Tek je u 44. minuti Mersudin Ahmetović uputio jedan, poprilično slab udarac ga golu Meksika.

Novi golman slovenskog Maribora krenuo je pa staona ubačaj iz ugla, Ahmetović je nakratko zaboravio na svog igrača, a Ayala je rutinski pogodio glavom za veliku radost navijača Meksika.

Oba selektora dosta su mijenjala u drugom dijelu utakmice u kojem su se mnogo bolje snašli Meksikanci. Naša selekcija gotovo da nije ozbiljno zaprijetila golu protivnika u nastavku meča.

Osam minuta prije kraja Zmajevi su ostali s igračem manje jer je Almir Bekić zaradio drugi žuti karton na utakmice. Ipak, rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa je El Tri slavio minimalnu pobjedu nad našom selekcijom.

Zmajevi su tako “američku turneju” okončali bez postignutog gola.

Meksiko – BiH 1:0 (0:0)

Meksiko: Cota, Rodriguez, Ayala, Alanis (od 46. Araujo), Gallardo, Molina (od 46. J.Hernandez), G. dos Santos (od 46. Aquino), Pineda (od 46. J.dos Santos), Vela, Martin (od 73. Pizarro), Hernandez (od 56. J. Gonzalez). Selektor: Juan Carlos Osorio.

Bosna i Hercegovina: Šehić (od 46. Pirić), D. Todorović, Graovac, Medunjanin, Bekić, Tomić (od 46. Beširević), Sarić (od 74. Šećerović), Lončar, Menalo (od 67. Ćavar), Zakarić (od 64. O. Todorović), Ahmetović (od 73. Koljić). Selektor: Robert Prosinečki.

Najnovije

spot_img