Prosinečki saopštio spisak za prijateljske sa Bugarskom i Senegalom

Preporučujemo

Nogometnu reprezentaciju BiH ovog mjeseca očekuju dvije prijateljske utakmice, protiv Bugarske i Senegala, a selektor Zmajeva Robert Prosinečki je na današnjoj konferenciji za medije objavio spisak igrača koje je odabrao za ove susrete.

Zmajevi će 23. marta biti gosti Bugarskoj na stadionu Ludogorec Arena u Razgradu, dok će 28. marta odmjeriti snage sa Senegalom na stadionu Oceane u Le Havreu.

Na spisku se nalaze 23 igrača, a to su:

– golmani: Ibrahim Šehić (Qarabag), Kenan Pirić (Zrinjski), Jasmin Burić (Lech Poznan)

– odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Ognjen Vranješ (AEK Atina), Ervin Zukanović (Genoa), Jozo Šimunović (Celtic), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Samir Memišević (Groningen), Ermin Bičakčić (Hoffenheim)

– vezni red: Muhamed Bešić (Middlesbrough), Miralem Pjanić (Juventus), Haris Medunjanin (Philadelphia Union), Edin Višća (Basaksehir), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Deni Milošević (Konyaspor), Elvis Sarić (Sarajevo), Gojko Cimirot (Standard Liege), Goran Zakarić (Željezničar)

– napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Grasshopper), Riad Bajić (Basaksehir), Smail Prevljak (Mattersburg).

Okupljanje Zmajeva je zakazano za 19. mart u Razgradu.

Nakon objavljivanja spiska selektor se kratko osvrnuo i na Senada Lulića istakavši da je došlo do nesporazuma u cijeloj komunikaciji.

– On je sam kroz medije rekao ponovo da neće igrati za reprezentaciju. Sada se moramo fokusirati na igrače koji su tu – dodao je Prosinečki.

Kazao je da je Begović dobio poštedu budući da ima povredu koljena i da mu treba vremena za oporavak.

Reprezentativci će se okupiti 20. marta u Razgradu, a četiri dana poslije od 17.00 sati na stadionu ”Ludogorets Arena” odigrati meč s Bugarskom.

Četiri dana poslije bh. nogometaši putuju u Francusku gdje će u Le Havreu na stadionu “Oceane” odmjeriti sa Senegalom od 20.00 sati.

Najnovije

spot_img