Prosinečki: Najbitnija je atmosfera i da momci “ginu” na terenu

Preporučujemo

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na konferenciji za medije nakon pobjede “Zmajeva” nad Austrijom (1:0) pohvalio je sve igrače zbog ogromnog truda i zalaganja na Bilinom polju. Istakao je da mu je posebno važno da je atmosfera dobra i da momci “ginu” na terenu.

– Moram pohvaliti sve. Dali su sve od sebe. Trčali su, ispunili sve zadatke. Austrija je dobra reprezentacija i momci su odigrali sjajno. Čestitam im. Moramo biti zadovoljni i odbranom i sredinom. Imamo sreću da većina igra u svojim klubovima i da će ostati u kontinuitetu za ostatak takmičenja – kazao je Prosinečki.

Posebno je pohvalio Elvisa Sarića, koji je asistirao za gol Edinu Džeki.

– Sara je bio jedan od boljih. Veza solidno odrađuje posao. Bilo je grešaka, ali, na kraju krajeva, odigrali smo dobro. Može, ponavljam, bolje, ali ovo je opet super s obzirom na to protiv koga smo igrali. Pjanić je definitivno bolje razigravao nego u Irskoj. U odbrani smo bili odlični, posebno Čivić – potcrtao je Prosinečki.

Rekao je i da je atmosfera u Zenici bila odlična.

– Ljudi prepoznaju zalaganje na terenu i bitna je podrška navijača, tako da je bilo odlično – dodao je Prosinečki.

Selektor Austrije Franko Foda (Franco) bio je razočaran nakon što su njegovi izabranici poraženi na Bilinom polju od Bosne i Hercegovine (1:0).

– Nismo zadovoljni. Dominirali smo na početku, igrali dobro, ali nakon toga inicijativu smo prepustili domaćinu. Primljeni gol nas je dodatno poremetio, izgubili smo tempo i s ovakvom igrom nismo ni zaslužili pobjedu – kazao je Foda.

On je rekao da su “Zmajevi” nametnuli jak tempo koji je onemogućavao njegove igrače da preokrenu rezultat.

– Sve je bilo na strani BiH. Igrali su na domaćem terenu, a i publika ih je posebno nosila i davala im snagu. Iako nisu imali previše šansi, imali su majstore u timu kakvi su Džeko i Pjanić – istakao je Foda.

(RTV GD/Avaz)

Najnovije

spot_img