Pogledajte kako je Edin Džeko donio pobjedu reprezentaciji BiH protiv Luksemburga (VIDEO)

Preporučujemo

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u finišu utakmice donio je pobjedu Zmajevima protiv Luksemburga u drugom prijateljskom susretu zakazanom za mart, a kojim je faktički spasio naš tim još jedne blamaže i potpunog rezultatskog fijaska.

Naši igrači su u petak izgubili od Gruzije rezultatom 1:0, a iako se činilo i da ćemo protiv Luksemburga rezultatski podbaciti i još jednom razočarati navijače, kapiten Džeko ušao je s klupe i uspio postići gol za pobjedu.

Spomenuta situacija desila se u 86. minuti. Stevanović je ubacio loptu, Miličević je primio na vrhu kaznenog prostora, ušao s njom u opasnu zonu Luksemburga, a onda poslao odličan prizemni centaršut prema Džeki koji je ostao sam u petercu.

Iako iz prvog pokušaja nije uspio postići gol, odnosno protivnički golman mu je uz dosta sreće odbranio, ali se lopta odbila Dijamantu direktno na nogu i napadač Intera nakon toga je bez većih problema poslao loptu u mrežu.

Uprkos neubjedljivoj igri, reprezentacija BiH je tako prekinula neugodan niz bez pobjede koji traje već pet utakmica. Također, prekinut je i niz od četiri uzastopna poraza.

Pred BiH je sada novi ciklus Lige nacija u kojoj smo smješteni u drugu po jačini diviziju. Tu ćemo prvi naredni meč igrati protiv Finske 4. juna na gostovanju, a onda nam tri dana kasnije dolazi Rumunija.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img