Pjaniću godišnja plaća od šest miliona eura u Juventusu

Preporučujemo

Miralem Pjanić na pragu je potpisivanja novog ugovora s Juventusom, javlja “Gazzetta dello Sport”.

Pjanića su pratili brojni velikani, kao što su Real Madrid, Barcelona, Mančester junajted, Mančester siti i Pari Sen Žermen, ali je Juve odlučan da ga zadrži u svojim redovima, dok je Pjanić nedavno, također, kazao da sebe još godinama vidi u crno-bijelom dresu.

Dolazak Kristijana Ronalda (Cristiano) iz Reala dodatan je motiv Pjaniću da ostane u Torinu, a italijanski list javlja da je reprezentativac BiH prihvatio novi ugovor i samo ga još sati dijele od njegovog potpisivanja te se čekao dolazak njegovog oca Fahrudina u Torino.

Pjanić je zadovoljan životom u Italiji, a Juventus smatra da je idealan za njihov vezni red i više niko ne pomišlja na scenarij u kojem bi naš as otišao u neki drugi klub.

Prema još važećem ugovoru, Pjanić zarađuje 4,5 miliona eura po sezoni, a sada je, prema navodima ovog lista, postignut dogovor o povećanju primanja na šest miliona eura po sezoni.

Time će Pijanist postati Juventusov treći najbolje plaćeni igrač nakon Ronalda i Paula Dibale (Dybala).

Iako još nije zvanično, sporazum je postignut i 28-godišnjak će ubrzo staviti potpis na ugovor s najtrofejnijim klubom u Italiji, s kojim će pokušati da osvoji novi “Skudeto”, a dolazak Ronalda povećao je ambicije u Torinu i sada svi razmišljaju i o trofeju Lige prvaka.

Najnovije

spot_img