N/FS BiH izabrao: Mersudin Ahmetović najbolji

Preporučujemo

Manifestacija proglašenja najboljih pojedinaca ligaških takmičenja u organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH održana je sinoć na Ilidži, a za najboljeg igrača prošle sezone BH Telecom Premijer lige BiH proglašen je Mersudin Ahmetović prvotimaca Sarajeva.

Ceremoniji su prisustvovali igrači i stručni štabovi A i mlade U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Osim napadača Sarajeva treneri i kapiteni klubova elitnog bh. fudbalskog takmičenja među tri najbolja pojedinca još su uvrstili Miloša Filipovića iz Zrinjskog i Dražena Bagarića iz Širokog Brijega.

Ahmetović nije prisustvovao večerašnjoj manifestaciji pa je nagradu u njegovo ime primio sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić.

Ahmetović je peti igrač koji je dobio ovu nagradu, a prije njega priznanja za najboljeg fudbalera bh. šampionata su osvajali Wagner Santos Lago, Zajko Zeba, Miroslav Stevanović i Goran Zakarić.

Najbolji golman Premijer lige je Vladan Kovačević iz Sarajeva. Najbliži konkurenti Kovačeviću bili su Luka Bilobrk (Široki Brijeg) i Ivan Brkić (Zrinjski).

Kovačeviću je priznanje predao golman A reprezentacije BiH Ibrahim Šehić.

Najbolji strijelac u minuloj sezoni je Sulejman Krpić iz Željezničara koji je 16 puta loptu slao u protivničke mreže, a nagradu mu je uručio Edin Džeko.

Husref Musemić je proglašen za najboljeg trenera.

Posebno priznanje je uručeno sudiji Ameru Maciću iz Mostara koji je na utakmici BHT PL Tuzla City Sarajevo prisebnom reakcijom spasio život defanzivcu domaćeg tima Dini Bevabu, kada je nakon sudara sa protivničkim igračem ostao bez svijesti.

Predstavnik BH Telecoma Kemal Avdagić je uručio nagradu za fair-play za FK Krupa.

Najbolja igračica Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine ove godine je Selma Kapetanović iz SFK 2000 Sarajevo, dok je nagradu za najbolju golmanicu osvojila Elma Kundić iz bugojanske Iskre.

Kapetanović je pobijedila u konkurenciji Nikoline Vujadin (Lokomotiva) i Minele Gačanice (Emina), a Kundić je ostavila iza sebe Enveru Hasanbegović iz SFK 2000, te Indiru Faković iz Emine.

Najbolji igrač Premijer futsal lige BiH je Marijo Aladžić, član prvaka Bosne i Hercegovine Mostar SG Staklorada, a odličje za najboljeg golmana futsala završilo je u rukama njegovog klupskog i reprezentativnog kolege Stanislava Galića.

U užoj konkurenciji za najboljeg igrača futsala bili su još Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad) i Kristijan Pantić (Brotnjo), kao i golmani Andrijano Dujmović (Zrinjski) i Bekir Hodžić (Salines).

Najbolji igrač Premijer omladinske „U-19“ lige BiH je Đani Salčin (Sarajevo) koji je pobijedio u konkurenciji Anesa Mašića iz Zrinjskog i Farisa Zubanovića iz Željezničara. Najbolji golman ovog takmičenja je Jasmin Kršić iz Željezničara koji je priznanje dobio ispred Belmina Dizdarevića iz Sarajeva, te Vojina Savića iz Zrinjskog.

Najnovije

spot_img