Nedovoljna pobjeda Bazela, Juve preokretom do četvrtfinala LŠ

Preporučujemo

Fudbaleri Juventusa i Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona gdje su se pridružili Real Madridu i Liverpulu.

Juventus je u derbiju dana savladao Totenhem 2:1, poslije velikog preokreta na Vembliju, gdje je “Stara dama” bila podređena više od 60 minuta.

Totenhem je dominirao od početka susreta, a do prednosti su došli u 39. minutu golom Sona.

Juve je jedini put u prvom poluvremenu zaprijetio u samom finišu kada je Pjanić šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan.

I u drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Totenhem. Nakon brzog kontranapada Son je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je poslao loptu daleko preko gola.

Gosti iz Torina su zaprijetili u drugom poluvremenu tek u 63. minutu kada je Asamoa ubacio sa lijeve strane, Sančez je odbio loptu do Dibale koji katastrofalno šutira sa desetak metara.

Samo minut kasnije Juventus je stigao do izjednačenja. Lihtštajner je ubacio sa desne strane, Kedira je glavom prebacio do Iguaina na kojeg je zaboravila odbrana Sparsa, a Argentinac je rutinski matirao Llorisa za 1:1.

Taj pogodak je šokirao domaće igrače, a već u 67. minutu Juventus je stigao do preokreta. Iguain je sjajno uposlio Dibalu koji izlazi sam na Ljorisa i pogađa bez problema za 2:1.

U drugom meču večeri nezainteresovani “Građani” su poraženi poslije 13 uzastopnih pobjeda na Etihadu, slavio je Bazel 2:1, takođe poslije preokreta, ali 4:0 iz prvog meča je bilo dovoljno timu Pepa Gvardiole za plasman.

Već u 8. minutu Bernardo Silva je asistirao Hesusus koji pogađa za vođstvo Sityja. Gosti iz Švajcarske su izjednačili u 17. minutu, a nakon gužve u kaznenom prostoru domaće ekipe najprisebniji je bio Eljunosi koji je pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu nije bilo previše prilika. Skoro pola sata igre je prošlo u bjesomučnom dodavanju igrača Sityja, a Bazel je iz prve šanse u nastavku susreta stigao do pogotka. Strijelac prvog gola je asistirao Langu koji je pogodio za 2:1.

(RTV Glas Drine/Nezavisne)

Najnovije

spot_img