Nastavlja se drama u Melbourneu: Novak Đoković će ponovo biti uhapšen, a zatim deportovan?

Preporučujemo

Sud u Australiji jutros je donio odluku da se Novaku Đokoviću odobri viza za ulazak u ovu zemlju, ali slavlje srbijanskog tenisera je kratko trajalo.

Na suđenju koje je odrđano jutros odlučeno je da se Đokoviću odobri viza za ulazak u Australiju koja je ukinuta prije nekoliko dana kada je doputovao u Melbourne.

Đokovićevi advokati su imali bolje argumente od svojih kolega, a nakon toga sud je donio odluku u korist najboljeg tenisera svijeta.

Međutim, slavlje u Đokovićevom taboru je kratko trajalo jer je prema pisanju australskih medija odluka Federalnog suda sada ponovo poništena, te nas čeka druga runda u ovom slučaju.

Đoković je ponovo uhapšen neposredno nakon što je napustio sud. Vlada Australije je ponovo poništila odluku da Đoković dobije vizu, te nas sigurno sada očekuje nastavak suđenja jer Novak ponovo ima pravo žalbe na ovakvu odluku.

Navodno, australske vlasti žele da deportuju Đokovića što prije, te im je glavni cilj da on ne dobije vizu. O tome je pričao jutros i njegov brat Đorđe koji je potvrdio da je Novak pred deportacijom.

“Besane noći za cijelu familiju. Prolazimo kroz jako teške momente, Novak je pokazao koliko je istrajan i koliko vjeruje u svoje ideale i da je veliki čovjek i izborio se ne samo za sebe već za cijeli svijet. S druge strane imamo sistem u Australiji koji je donio odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da očigledno ministar unutrašnjih poslova iznad suda”, rekao je Đorđe Đoković za TV Prva i dodao.

“Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažovani na svim društvenim mrežama i posljednja je informacija da hoće da ga zatvore. Trenutno se konsultujemo sa advokatima i PR službama. Novak je sa svojim advokatima u prostorijama gdje je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose”.

“Nakon sudske odluke, svi smo bili jako srećni, počeli smo da slavimo preko poruku. Onda nam je rečeno da se strpimo i još nije gotovo. Dobili smo informaciju da je donesena odluka da se Novaka deportuju i zabrane mu ulazak u zemlju na tri godine”.

Također, i otac srbijanskog tenisera Srđan Đoković najavio je press konferenciju u 12 sati na kojoj će biti poznato dosta više o tome šta se trenutno dešava u Melbourneu.

(RTV GLAS DRINE/SPORTSPORT.BA)

Najnovije

spot_img