Intervju/ Emir Halilović: “U Turskoj mi je kao kod kuće, volio bi karijeru završiti u Spartaku iz Trnave”

Preporučujemo

Sapnjak Emir Halilović (31) već drugu godinu nastupa u Turskoj, ove sezone za ekipu Bandirmaspora. U aktulenoj sezoni zabilježio je 20 nastupa, te upisao jednu asisteniciju i postigao jedan pogodak. Kaže da je zadovoljan svojim nastupima, iako ga je povreda u jednom dijelu sezone izbacila iz kolosijeka.

“U Turskoj mi je kao kuće, mentalitet je sličan našem. Bio sam stanradan u ekipi sve do te povrede, ali sam sada oporavljen i potupuno spreman”, kaže Halilović.

Ambicije kluba su izboriti plej of za plasman u tursku Supreligu, za što uprkos dvije lošije utakmice koje su odgrali, još uvijek imaju šansi.

S obzirom da je promijenio mnogo klubova, Emira smo pitali gdje bi mogla biti sljedeća destinacija.

“Volio bi karijeru završiti u Spartku iz Trnave, taj mi je klub dao najviše i za njih sam emotivno vezan. Ipak, to ne zavisi samo od mene, ali neću se ljutiti ako završim karijeru i u Turskoj, jer mi je lijepo ovdje”, rekao je Halilović.

Kaže da prati Premijer ligu Bosne i Hercegovine i svoje Sarajevo, sa kojim je prije dvije godine osvojio duplu krunu.

“Sarajevo je loše počelo drugi dio sezone, oslabljeni su odlaskom Rahmanovića i Tatara. Nadam se da će prevazići probleme i ponovo pobjeđivati”, rekao je Halilović.

Poslušajte razgovor sa Emirom Halilovićem:

Najnovije

spot_img