Džumhur: Protiv Federera ovog puta želim više od solidne partije

Preporučujemo

Nakon što je prošao 1. kolo US Opena, najbolji bh. teniser Damir Džumhur će odmjeriti snage s trećim teniserom svijeta Rogerom Federerom. Džumi ovog puta želi pokazati više od dobre igre iz prethodna dva susreta sa Švicarcem.

Damir Džumhur (99. ATP) je u 1. kolu eliminisao Francuza Elliota Benchetrita (227. ATP) te je tako zakazao novi duel s Rogerom Federerom (3. ATP). Prethodna dva je izgubio.

“Što se tiče prvog meča na US Opena, postojao je pritisak što je sasvim razumljivo s obzirom na cijelu godinu ispunjenu lošim stvarima, povredama, nedostatkom samopouzdanja, manjkom mečeva, turnira, otkazivanjima. Gubio sam samopouzdanje koje mi utiče na igru, nisam bio u pravoj formi koju mogu imati tokom godine. Godila mi je promjena trenera, s Petrom Popovićem radim na nekim stvarima i napredujem. Možda rezultata neće biti u prvim mjesecima, ali dat ću vremena da se sve slegne. Dobro radimo, idemo pravim putem, profesionalci smo i znamo čemu težimo. U prvom setu prvog meča sam bio pod pritiskom, nisam pružao dobru igru i bio sam nervozan zbog toga jer znam da mogu igrati puno bolje. Bio sam favorit, ali sam krenuo loše. Ipak, fokusirao sam se na svoju igru u naredna tri seta”, izjavio je Džumhur.

Meč s Federerom je prilika da pokaže koliko može u ovom trenutku iako priznaje da nije u najboljoj formi.

“Nadam se da mogu odgirati dobro protiv Federera, ove godine nisam imao puno takvih mečeva, šansi da igram s igračima tog nivoa. Početkom godine sam igrao s Đokovićem, sastao sam se s Wawrinkom, to su top igrači. Bit će ovo novo iskustvo, pružio sam dobre partije u prethodna dva meča s Rogerom. Ovaj put želim više od solidne partije, da odigram dobro i da rezultat bude dobar. Forma nije sjajna, ali se mogu nadati dobrim rezultatima do kraja godine. Ako odigram dobro, rezultat može biti povoljan za mene. Ovo je dobra prilika da pokažem gdje sam trenutno u ovoj sezoni i koliko mogu do kraja”, kazao je Džumhur.

Meč između Džumhura i Federera se igra danas i neće početi prije 19:30 sati.

Najnovije

spot_img