Chelsea zainteresovana za Edina Džeku

Preporučujemo

Londonski Chelsea proteklih dana žestoko je “napao” Romu. Plavci žele defanzivca Emersona i fudbalskog A reprezentativca Edina Džeku.

Vučica je odbila prvi napad, odnosno prvu ponudu koja je iznosila 50 miliona eura i dolazak Michyja Batshuayija na posudbu. Prema pisanju italijanskih i engleskih medija, rimski klub je tražio još 15 miliona eura kako bi posao bio završen.

Italijanska Gazzetta večeras je donijela nove informacije. A one kažu da Roma neće pustiti Dijamanta za manje od 30 miliona eura!

– Chelsea razmišlja, klubovi “dogovaraju” fiksni dio i bonuse, iako sporazum još nije postignut – piše Gazzetta.

A šta na sve “kaže” Džeko? Dijamant je svjestan da neće moći igrati Ligu prvaka, a u Rimu je kupio kuću i uživa u porodičnom životu. S druge strane ideja da preseli u London (grad koji također voli) nije loša, pa je kapiten Zmajeva malo zbunjen, piše Gazzeta.

Također, Džeko zna da na Stamford Bridgeu neće biti glavna zvijezda, ali ga ni ideja o odlasku desetak dana prije kraja prijelaznog roka ne izluđuje.

S druge strane Gianluca Di Marzio, italijanski transfer guru, na svom Twitter nalogu objavio je vijest da je Edin Džeko rekao DA Chelseaju, te da je ostalo da se klubovi dogovore oko obeštećenja.

Navodno, Roma je popustila u svojim zahtjevima i uz prvobitnu ponudu iz Londona od 50 miliona eura i dolazak Batshuayija na posudbu, za Emerson i Džeku traži dodatnih deset miliona umjesto prvobitnih 15 miliona eura!

Najnovije

spot_img