Bosnić objavio spisak: Bez Muse i Halilovića na Grčku i Bugarsku

Preporučujemo

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnič objavio je spisak igrača na koje računa u završnim mečevima kvalifikacija za EuroBasket.

– Prije svega želio bih još jednom da čestitam ženskoj košarkaškoj reprezentaciji i selektoru Goranu Loji na odlazaku na EP poslije 22 godine. Bosna i Hercegovina je jedna od rijetkih zemalja koja ima predstavnika na EP i u ženskoj i u muškoj kategoriji. Pred muškom reprezentacijom je treći, posljednji prozor kvalifikacija za EP i okupljanje je u Rigi 15. februara. Veoma sam sretan da ćemo se opet okupiti i nastaviti sa kvalitetnim radom i uzajamno širiti našu pozitivnu energiju. Imamo taj luksuz da smo se već uspjeli kvalifikovati za EP sto nam omogućava da pružimo priliku i odgovornosti igračima koji to nisu imali priliku u prva dva prozora – poručio je Bosnić.

– Nažalost, u Rigi nećemo moći računati na našeg kapitena Miralema Halilovića koji je operisao vilicu prije par dana, kojem želimo brzi oporavak i povratak u reprezentaciju. Milošević i Atić su dobili poštedu u ovom prozoru zbog iscrpljenosti i povreda, na tim pozicijama želimo dati više prostora nekim drugim igračima. Musa kao igrač Efesa i Euroleague nije dobio zeleno svjetlo svog kluba za ovaj prozor što je i očekivano s obzirom na situaciju odnosa između FIBA-e i Eurolige – dodao je selektor Zmajeva.

– Vratili smo kult reprezentacije što je uz odlazak na EP bio jedan od mojih velikih ciljeva. Svi koji su dio ovog projekta imaju odgovornost da daju svoj maksimum na terenu i van njega kako bismo bili još bolji u svakom segmentu što čini ponosnim i naše vjerne navijače – zaključio je Bosnić.

Spisak igrača za završni prozor kvalifikacija za Eurobasket koje će naša reprezentacija odigrati u Rigi (Latvija):

John Roberson (Estudiantes, Španija), Sani Čampara (Split, Hrvatska), Muhamed Pašalić (Bosna Royal, BiH), Karlo Matković (Mega Soccerbet, Srbija), Amar Alibegović (Virtus Bologna, Italija), Aleksandar Lazić (Mornar, Crna Gora), Adin Vrabac (Krka, Slovenija), Emir Sulejmanović (Tenerife, Španija), Tihomir Vranješ (Zrinjski, BiH), Haris Delalić (Čelik, BiH), Kenan Kamenjaš (Spars, BiH), Amar Gegić (Spars, BiH), Ajdin Penava (Mons, Belgija), Darko Talić (Igokea, BiH), Jure Zubac (Široki, BiH), Ismet Sejfić (Sutjeska, Crna Gora), i Nedim Buza (Spars, BiH).

Našu selekciju očekuju utakmice sa Grčkom (20. februar) i Bugarskom (22. februar).

Najnovije