BiH dočekuje Kostariku u prijateljskoj utakmici

Preporučujemo

Nogometna repreznetacija Bosne i Hercegovine danas u Zenici na stadionu Bilino Polje igra prijateljski susret protiv selekcije Kostarike u kojoj će tražiti prvu pobjedu nakon čak 495 dana, odnosno nešto više od 16 punih mjeseci.

Susret protiv Kostarike dolazi nakon duela protiv Finske u okviru prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a u kojem je naša selekcija na debiju selektora Ivayla Peteva remizirala rezultatom 2:2.

Golove za našu selekciju su postigli Pjanić i Stevanović, a nakon susreta ni igrači ni članovi stručnog štaba nisu bili zadovoljni osvojenim bodom i bilo je jasno da je naš tim u ovom susretu, iako su igrali protiv ekipe koja će igrati na Euru ove godine, želio trijumf i osvajanje tri boda na startu kvalifikacija.

Ovo će biti prvi duel naše selekcije protiv Kostarike u historiji, a selektor Petev najavio je da će priliku za igru dobiti svi igrači, posebno oni koji nisu igrali protiv Finske. Petev danas neće biti na klupi Zmajeva jer je u petak dobio pozitivan test na koronavirus.

“Protiv Kostarike ću dati priliku svim igračima. Bitno mi je da ih upoznam i da vidim kako reaguju na terenu. Igrači koji nisu igrali protiv Finske će sutra dobiti priliku da pokažu da zaslužuju mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine”, kaže Petev.

Petev je dodao i da je analizirao utakmicu u Helsinkiju i iz nje izvukao pouke.

“Zadovoljan sam pristupom igrača. Greške postoje jer ne griješi samo onaj koji ne igra. Nisam zadovoljan što smo primili dva naivna gola”, rekao je Petev.

Igrači koji su nastupili protiv Finske su prvi dan nakon povratka odradili trening oporavka u teretani, dok su ostali trenirali u Trening Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Drugog dana su svi igrači zajedno trenirali, osim Džeke i Pjanića koji su odradili fitness trening u hotelu.

Susret BiH – Kostarika igra se danas u Zenici s početkom u 18 sati.

Najnovije

spot_img