Google izbacio hiljade aplikacija iz svoje Play prodavnice

Preporučujemo

Prema IT magazinu Android Authority, ukupan broj Android aplikacija u Google Play prodavnici sada je najniži od 2018. godine.

Međutim, ako se pitate zašto Google briše toliko aplikacije iz Play prodavnice, za to postoji dobar razlog.

U prvoj polovini ove godine skoro 115.000 Android aplikacija uklonjeno je iz Google Play prodavnice, prenosi B92.

Do velikog skoka u broju uklonjenih Android aplikacija došlo je pošto su primjenjena nova pravila za Play prodavnicu iz ove godine, namijenjena suzbijanju aplikacija koje imaju pogrešan naziv ili sliku.

Statistiku koja otkriva koliko je aplikacija prekršilo smjernice Play prodavnice istakli su iz SafeBettingSites. 

Firma je rekla da je koristila statističke podatke iz App Annie, AppBrain, Statista i samog Google-a kako bi otkrila o kojem je broju tačno riječ.

U objavi na mreži, SafeBettingSites je rekao da je ovo sve dio kontrole kvaliteta u Google Play prodavnici. 

Na sajtu je navedeno: “Tokom godina, broj dostupnih aplikacija u Google Play prodavnici je eksplodirao. U julu 2014. korisnici Androida mogli su da biraju između 1,3 miliona aplikacija. 

Do marta 2018. ova brojka se skoro utrostručila i dostigla rekordnu vrijednost svih vremena. od 3,6 miliona. Nakon značajnog pada na 2,8 miliona u narednih šest mjeseci, broj aplikacija je nastavio da raste i ponovo je premašio 3 miliona do septembra 2020. godine.

“Međutim, da bi osigurao kvalitet i pouzdanost aplikacija na svom tržištu aplikacija, Google je objavio niz smjernica za regulisanje programera aplikacija. Zbog toga je Google povremeno uklanjao hiljade aplikacija lošeg kvaliteta koje krše smjernice.”

Prema novim pravilima Google Play prodavnice, naslovi aplikacija moraju biti ograničeni na 30 znakova, a naslovi se ne mogu uljepšati nudeći promotivne tvrdnje. 

Emodžiji i nepotrebna velika slova su takođe zabranjeni. Google je rekao da aplikacije koje ne ispunjavaju ova pravila neće biti dozvoljene u Play prodavnici.

Najnovije

spot_img