Najstarija dizačica tegova ima 100 godina (VIDEO)

Preporučujemo

Edith Murvej-Traina koja ima 100 godina upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija dizačica tegova na svijetu. U teretanu se upisala kada je imala 91 godinu.

Sada već vitalna 100-godišnja dizačica tegova Edit može da podigne između 20 i 45 kilograma.

Na upis ju je nagovorila dugogodišnja prijateljica Karmen Gutvort.

“Bukvalno me je dovukla u teretanu i otišla sam samo da bih joj udovoljila i da bih je ‘skinula s grbače’, ali sam se ‘navukla’ na vežbanje”, kaže Traina.

“Dok sam gledala te dame kako rade svoj trening, mislila sam da bih isto tako mogla da uzmem tegove i to sam učinila. Što sam češće dolazila u teretanu to mi se više sviđalo to što radim. Ubrzo sam postala dio tima”, kaže Edit.

Ubrzo je postala ozbiljna takmičarka i počela je da osvaja trofeje. Edit takođe priznaje da su je njene pobjede u posljednjih nekoliko godina navele da primi toliko trofeja da u jednom trenutku nije imala dovoljno mjesta za njih u svom domu.

Nju nije spriječilo da diže tegove čak ni to što ima hroničnu opstruktivnu bolest pluća. Zbog pandemije koronavirusa, Edit je prekinula trening i takmičenje iz nužde. Tokom posljednjeg takmičenja 2019. godine, Edit je imala 98 godina i 94 dana.

Sada, kako ograničenja popuštaju, ova snažna baka vraća se treninzima.

Najnovije