SDP Teočak održao predizborni skup (FOTO)

Preporučujemo

U Teočaku je danas održan predizborni skup Socijaldemokratske partije BiH.

Na skupu su predstavljeni ciljevi i program stranke, te predstavljeni kandidati SDP-a na predstojećim izborima.

Kandidat SDP-a za Parlament FBiH iz Teočaka Hadžaga Mehić je kazao:

„Na ovim izborima očekujemo pobjedu. Valjda je narodu jasno gdje smo i koji su rezultati ove vlasti. Istina, u Teočaku ima pomaka, međutim naš najveći problem je odlazak mladih i sposobnih ljudi. Izgubili smo ljudi, a ljudi su naš najveći resurs i to je najveća tragedija kako Teočaka, tako i cijele Bosne i Hercegovine“, kazao je Mehić.

Prisutnima se obratio i nosilac liste SDP-a iz ove izborne jedinice za Parlament FBiH Hajrudin Kozarević.

“„SDP ima program i rješenja, ima sposobne ljude koji mogu sprovesti ta rješenja. Očekujemo da narod to prepozna i da nam da povjerenje u nedjelju. Pozivam sve građane da 2.oktobra izađu na izbore i da olovkom i srcem bosanskim rastjeraju ovaj mrak, da nam svima svane dan i da konačno država Bosna i Hercegovina krene naprijed“, kazao je Kozarević.

Doktor Muhamed Osmanović iz Kalesije kazao je da mu je čast što ima priliku da govori u herojskom Teočaku.

„SDP na ove izbore izlazi sa svoja četiri jasna cilja. To je da Denis Bećirović bude član Predsjedništva BiH i da SDP budi dio Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH  i da bude prva politička partija u Tuzlanskom kantonu. Sve osim ovoga je sigurna poraz ne samo naše partije, nego poraz građana kako Tuzlanskog kantona tako i Bosne i Hercegovine, jer sa ovakvom vlasti mi ne možemo dalje. Jednostavno, 2.oktobra trebamo izaći i glasati protiv pljačke i lopovluka“, rekao je Osmanović, koji je kandidat SDP-a za Parlament FBiH.

Skupu su se između ostalih obratili i kandidati za Skupštinu TK-a Mirela Memić i Amir Ikanović, kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, izborna jedinica 515 Munevera Brašnjić i drugi gosti.

Najnovije

spot_img