SDA održala centralni predizborni skup u Sapni (FOTO)

Preporučujemo

U sportskoj dvorani u Sapni je večeras održan centralni predizborni skup Općinske organizacije Stranke demokratske akcije.

Na ovom skupu, kandidati SDA za sve nivoe vlasti predstavili su svoj program i poručili da su sigurni u pobjedu SDA u nedjelju.

Prvi se prisutnima obratio predsjednik OO SDA Sapna Seid Dedić.

„Prije 5 godina, kada su pojedini napuštali stranku, govorili su da SDA u Sapni više ne postoji. Govorili su da više SDA u Sapni ne smije i nema ko da oformi. Vi ste večeras dokaz da su slagali sami sebe. Ja ih selamim i poručujem im da nas u Sapni još ima. Da je Sapna uvijek imala svoje heroje, a ima ih i danas. Vi ste njeni heroji. Vi ste oni koji treba da 2.oktobra da se prebrojite i da sačuvate Bosnu i Hercegovinu olovkom“, poručio je Dedić.

„Razlog zbog kojeg sam odlučio da prihvatim kandidaturi i učestvujem u političkim aktivnostima SDA je taj što je stranka prepoznala mene kao nekoga ko je može predstavljati. To je za mene velika čast. Sigurno i odgovorno ću pristupiti svim političkim procesima. Kao učesnik Patriotske lige i jedinice „Crni labudovi“, bio sam na strani onih koji su branili i voljeli našu domovinu. Jedan od takvih je i naš predsjednik Bakir Izetbegović, uz kojeg sam i u miru nastavio borbu za sigurnu BiH“, kazo je kandidat SDA za Parlament FBiH Nenaz Subašić.

„SDA želi državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj niko nikome ne smeta. Mi želimo državu u kojoj nikome ne smeta zvuk ezana i zvuk crkvenog zvona. Za takvu državu se borimo mi i pozivam vas da 2.oktobra date podršku SDA“, naglasio je kandidat za Skupštinu TK-a Muriz Husejnović.

„Večeras vidimo da i Sapna ulazi u pobjednički voz. Prije nekoliko godina u Sapni su devastirali SDA. Ovi mladi ljudi, predvođeni predsjednikom Seidom Dedićem su čuvali ovu ideju kao žar na dlanu. 2.oktobra će se ova žarka rasplamsati u pobjedu SDA“, zaključio je predsjednik KO SDA Fahrudin Skopljak.

Najnovije

spot_img