Održan predizborni skup SDA u Teočaku: Vlada TK-a je u ovom mandatu u Teočak uložila 10 miliona maraka (FOTO)

Preporučujemo

Općinska organizacija SDA Teočak sinoć je u prepunoj sali BKC-a u Teočaku održala predizborni skup.

Na ovom skupu naglašena je važnost glasanja za SDA na predstojećim izborima, predstavljeni su ciljevi i program stranke, te najavljena ubjedljiva pobjeda SDA u Teočaku.

„Ove godine, ako imamo mozak i oči, kampanja nam nije potrebna. Mislim da smo svi svjesni koliko je Vlada TK-a i Vlada Federacije BiH, koju predvode kadrovi SDA, uradila za Teočak. I ranije su SDA-ove Vlade ulagale u Teočak, ali nikada kao u prethodne četiri godine, a ja očekujem da i naredne četiri godine budu još bolje nego ove prethodne četiri. Meni nikada lakše nije bilo biti načelnik jer znamo da nismo sami i da imamo vjetar u leđa kada su u pitanju svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini“, kazao je u svom obraćanju načelnik Teočaka i predsjednik OO SDA Teočak, Tajib Muminović.

Ovom prilikom naglašeno je da je Vlada TK-a, koju je predvodila SDA, u Teočak u ovom mandatu uložila oko 10 miliona maraka, a najzaslužniji za to je kantonalni ministar finansija Suad Mustajbašić.

„Mi u Vladi TK-a smo ponosni na sve ono što smo uradili za Teočak i Tuzlanski kanton u našem mandatu. Konkretno, projekti koje je Vlada TK-a realizovala u Teočaku su koštali oko 10 miliona KM. U školske objekte uložili smo oko pola miliona maraka, u izgradnju privrednih objekata uložit ćemo oko miliona i po maraka, i to je samo jedan dio onoga što smo uradili u Teočaku. Objekte koje smo nekada gradili po deset godina, sada ekspresno niču nakon dobrog projekta kandidovanog prema višim nivoima vlasti i to je u Teočaku postalo svakodnevnica“, kazao je ministar Mustajbašić.

Aktuelna zastupnica u Skupštini TK-a Suada Džuzdanović, koja je ponovo kandidat za tu poziciju, najavila je veliku i ubjedljivu pobjedu SDA u Teočaku.

„Sa ovog mjesta, iz herojskog Teočak, poručujem da je sigurna SDA snaga naroda i države Bosne i Hercegovine i da će naš predsjednik Bakir Izetbegović sigurno pobjediti i biti bošnjački član Predsjedništva BiH. Mi ne obećavamo nemoguće, mi obećavamo sigurnost, stabilnost zemlje, razvoj i prosperitet. Svaki uspjeh SDA je uspjeh zemlje Bosne i Hercegovine. Mi sigurno pobjeđujemo“, kazala je Džuzdanović.

„Teočak ozbiljno predlaže svoje kadrove i ja čestitam Teočanima na tome. Suada Džuzdanović je jedna od najboljih zastupnica u Skupštini TK-a. Suada je žena koja razumije šta znači stranka i šta znači država. Njoj je na prvom mjestu interes države, interes TK-a, interes Teočaka i interes SDA-a. S druge strane Suad Mustajbašić je najbolji ministar u Vladi TK-a. Ovo ne govorim samo u Teočaku, to pričam gdje god dođem. On je čovjek koji zna raditi svoj posao i koji razumije politiku. Čestitam vam na tome kako predlažete svoje kadrove“, kazao je između ostalog na ovom skupu predsjednik KO SDA TK-a Fahrudin Skopljak

Do kraja predizborne kampanje, OO SDA Teočak će održati Javne tribine u naseljima Husejinovići, Jasikovac i Sniježnica, a centralni predizborni skup će biti održan u četvrtak 29. Septembra na poligonu ispred Osnovne škole „Teočak“.

Najnovije

spot_img