KO SDA TK predstavio kandidate za Opće izbore 2022.

Preporučujemo

KO SDA Tuzlanskog jučer je na press konferenciji predstavio svoje kandidate za Opće/opšte izbore koji zajedno sa kandidatima iz Brčko Distrikta BiH i Posavskog kantona, čine liste Stranke demokratske akcije za državne, federalne i kantonalne skupštine.  Na listama se nalazi 76 kandidata od kojih je 43 posto žena i čak 50 posto kandidata koji su mlađi od 40 godina. Više od 90 posto kandidata je sa visokom stručnom spremom.

Stranka Demokratske akcije je u izbornu utakmicu ušla impozantnim skupom u Živiinicama, odakle je u izbornu pobjedu krenuo i KO SDA TK koji je jasno istakao dva izborna cilja. Jedan je pobjeda predsjednika SDA, gospodina Bakira Izetbegovića u izborima za člana Predsjedništva BiH, a drugi uvjerljiva pobjeda SDA na svim izbornim nivoima u Tuzlanskom kantonu.

Na današnjoj press konferenciji o izbornim ciljevima, platformi i programima  govorili su Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Begajeta Čauševič i Azmir Husić nosici listi za Zastupnički/predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i Denijal Tulumović, nosilac liste za Zastupnički/predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Govornici su istakli da dams na sceni imamo antibosanske politike koje su agresivinije nego bilo kad, da se tim snagama jedino može oduprijeti snažna SDA i da to građani svaki dan sve više prepoznaju. Učesnici press konferencije su istakli i da optimizam u izbornu pobjedu u Tuzlanskom kantonu temelje i na rezultatima Vlada TK na čelu sa premijerom Irfanom Halilagićem koja ispunjava svoja obećanja i postavlja nove standarde, te da je SDA u Tuzlanskom kantonu ponudila najkvalitetnije kadrove, koji će znati štiti interese i države i svih njenih građana.

Najnovije

spot_img