Maline su najzdravije voće, pune su hranjivih sastojaka

Preporučujemo

Ako želite da pojedete najviše hranjivih sastojaka u jednoj porciji, trebalo bi da jedete maline.

Maline su najbolja opcija jer sadrže najveću količinu hranjivih vlakana. Jedna šoljica malina sadrži osam grama hranjivih vlakana, što je 32 odsto dnevne vrijednosti koja vam treba. Vlakna su važna zbog više stvari.

Na primjer, vlakna mogu da pomognu u izbacivanju toksina iz tijela, mogu da olakšaju upale u crijevima, a mogu vam čak pomoći i da smršate. Maline i kupine su vrsta voća koje sadrže najviše vlakana, pa bi svakako trebalo da ih uključite u ishranu.

Maline sadrže i velike količine vitamina C, puno mangana, vitamina K, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, tiamin, kalcijum, cink, kao i vitamine E, A i B6. Dakle, ako pojedete šoljicu malina u tijelo ćete unijeti veliku količinu hranjivih sastojaka.

Uz to, maline su bogate i antioksidansima koji su važni za zdravlje vaših ćelija koje se bore protiv oksidacionog stresa. Visok oksidacioni stres povezan je sa raznim vrstama bolesti poput raka, dijabetesa i bolesti srca. Uz to, dokazano je da antioksidansi imaju svojstva protiv starenja.

I druga bobičasta voća bogata su hranjivim sastojcima. To uključuje i borovnice i jagode, ali maline imaju znatno više vlakana, piše Eat this.

Najnovije

spot_img