Brzi recept od prirodnih sastojaka uz koji ćete izliječiti kašalj za nekoliko dana

Preporučujemo

Kašalj vrlo često prati prehlade i gripe u zimskim mjesecima, a zna biti izuzetno iscrpljujući i bolan, naručito ako ga se ne možete riješiti danima. Javlja se kada nešto iritira vaše disajne puteve.

Postoje razni načini kako izliječiti kašalj i očistiti pluća, ali nekada i nakon intervencije liječnika nije moguće u potpunosti se riješiti ove neugodne pojave.

Jedan od novijih načina kako ublažiti kašalj prirodnim putem je vrlo jednostavan i brz, a potrebno je samo tri sastojka. To su banane, med i proključala voda. Banana i med su dobra kombinacija za vaše bolno grlo.

Za početak je potrebno izgnječiti dvije banane viljuškom kako biste dobili pire. Preporuka je da uzmete nezrele banane. Dok gnječite banane, pristavite 400 mililitara vode da prokuha. Nakon što je voda prokuhala vodom prelijte banane u većoj posudi.

Dobro promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga stavite dvije kašike meda i ponovo promiješajte sve sastojke. Smjesu konzumirajte odmah, a možete je i prethodno procijediti kroz tkaninu. Osim za kašalj, ovaj lijek od banane i meda pomaže i kod stomačnih tegoba.

Ovaj lijek je idealan i za djecu, jer ima okus banane i meda pa vaša djeca neće izbjegavati ovaj napitak zbog specifičnog okusa. Ipak, zbog slatkoće koju ima ne preporučuje se dijabetičarima. Također, poželjno je da ovu količinu napitka popijete u roku od jednog dana.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img