U Frankfurtu zbog voljenog kluba otkazuju vjenčanja

Preporučujemo

Zbog finala Evropske lige između Eintrachta i Rangersa 18. maja u Sevilli, gradski matični ured u Frankfurtu je otkazao devet vjenčanja koja su najavljena za sljedeći dan.

Pobijedi li njemačka ekipa u finalu, idućeg dana će se ispred Gradske vijećnice održati veliko slavlje.

“S desecima hiljada vrlo emotivnih nogometnih navijača neposredno ispod dvorane za vjenčanje, ne možemo našim mladencima ponuditi dostojanstveno okruženje koje s pravom očekuju,” rekla je za njemačke medije zamjenica voditelja ureda Natascha Keck.

“Ova odluka nije bila lagana. Međutim, za ljude je vjenčanje važan životni događaj. Sve bi trebalo biti savršeno na ovaj dan, jer to svi pamte do kraja života,” dodala je.

Iz Eintrachta su poručili kako će se slavlje ispred Gradske vijećnice održati jedino ako tim osvoji naslov pobjednika Evropske lige.

“Pred Romerom slavite samo ako imate naslov u svojim rukama. Ne slavite drugo mjesto. Mi smo to učinili 2017. kada smo izgubili finale njemačkog kupa. Bila je to pogrešna odluka,” kazao je glasnogovornik Eintrachta Axel Hellmann.

Finale Evropske lige između Eintrachta i Rangersa na rasporedu je 18. maja u Sevilli na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Svaki klub ima pravo na po 10.000 ulaznica, međutim u Sevillu se očekuje dolazak čak 70.000 navijača Rangersa i oko 45.000 navijača njemačkog kluba.

(RTV GD/N1)

Najnovije

spot_img