Mislila da se dopisuje sa turskim glumcem pa ostala bez 10.000 eura

Preporučujemo

​Žena iz Pule mislila je da se dopisuje sa turskim glumcem, pa je ostala je bez 10.000 evra.

Žena je putem aplikacije na društvenoj mreži upoznala muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac te se neko vrijeme s njim dopisivala, piše policija.

“Nakon što je muškarac zadobio njeno povjerenje, zatražio joj je da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav. U razdoblju od 6. prosinca prošle godine do 25. januara ove godine oštećena mu je na nekoliko računa uplatila više od 10.000 evra, a shvatila je da je prevarena kada joj se s lažne e-mail adrese navodno javio FBI sa zahtjevom za daljom uplatom novčanih sredstava te je događaj prijavila policiji”, piše policija.

“Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav”, dodaje se.

Izvršilac tzv. romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, poklone ili podatke o bankovnim karticama. Takođe mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise, prenosi Index.

Policija upozorava građane da budu oprezni i da s nepoznatim osobama ne dijele nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitovati i koji bi izvršiocu mogao poslužiti za ucjenjivanje.

(RTV GD/Nezavisne)

Najnovije

spot_img