Kupio polovnu komodu u kojoj je pronašao više od 25.000 eura

Preporučujemo

Preko internet oglasa pronašao je komodu za dnevnu sobu, te je sa prijateljem otišao po nju. Još dok su je iznosili iz stana čovjeka od kojeg su je kupili, čuli su da se nešto kotrlja u komodi.

Kada je Petar došao u svoj stan i namjestio komodu, otvorio je ladice i shvatio šta se to kotrljalo. U ladicama su ostali porodični albumi prijašnjeg vlasnika, ali i nekoliko omotnica s više od 25 hiljada evra, prenosi 24sata.hr.

– Porodični albumi još ‘ajde, ali omotnice s desetinama hiljada evra! Jedna je bila djelimično poderana, pa sam je lagano otvorio i izvukao novčanicu, prinio je na svjetlost i vidio da je stvarna jer je imala žig i, naravno, ostao šokiran, ispričao je Petar.

Odmah se javio porodici koja mu je prodala komodu, ali oni za novac uopšte nisu znali jer su taj stan naslijedili i počeli su rasprodavati stvari koje se u njemu nalaze.

– Nisam bio siguran je li to prljav novac, je li to uopšte komoda njihova ili je možda ukradena. Pokazali su mi svoje dokumente koji su isti onima koji su bili u albumima, pa sam onda shvatio da to stvarno pripada njihovoj porodici. Vjerovatno nekome tko je živio u stanu, i umro. Oni žive na selu, a stan je porodični, priča Petar koji priznaje i kako su ga nagradili za njegovu skromnost.

Petrova porodica je na njega jako ponosna, a on kaže kako bi svako na njegovom mjestu to učinio i da mu je uopšte imati sav taj tuđi novac u rukama bilo veliko opterećenje.

– Ni u jednom trenutku nisam pomislio zadržati novac jer ga ne bih mogao koristiti, ne bih s njim našao sreću, meni bi to bio nesrećan novac, skromno zaključuje dvadesetdvogodišnji mladić, koji je želio ostati anoniman.

Najnovije

spot_img