ZZO TK osigurao milion KM za proces vakcinacije stanovništva

Preporučujemo

Kao finansijsku podršku domovima zdravlja u procesu masovne, odnosno vakcinacije starijih od 18 godina, Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona je intervenisao sa milion KM.

Uzimajući u obzir epidemiološka kretanja i primjetan broj povećanja pacijenata zaraženih virusom COVID 19 sa srednjom i težom kliničkom slikom, postoji strah da su ovo podaci koji ukazuju na novi val zaraze COVID 19.

Iz tog razloga je potrebno intenzivirati proces vakcinacije stanovništva na području Tuzlanskog kantona.

U tom smislu usvojen je i Program dodjele bespovratnih sredstava ugovornim javnim ustanovama primarnog nivoa za 2021. godinu u cilju vakcinacije stanovništva protiv COVID 19, a na ime pokrića troškova procesa vakcinacije stanovništva a koji se odnosi na rad i materijalne troškove zaposlenika angažovanih u procesu vakcinacije i potrošni materijal potreban za vakcinaciju.

Cilj ovog Programa je obezbijediti sredstva za neometano provođenje vakcinacije stanovništva protiv bolesti COVID 19 u javnim zdravstvenim ustanovama primarnog nivoa na području Tuzlanskog kantona, u svrhu suzbijanja epidemije/pandemije i zaštite stanovništva od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda.

Vlada Tuzlanskog kantona je na sjednici od 10.08.2021. godine usvojila Odluku kojom se daje saglasnost na Program dodjele bespovratnih sredstava ugovornim javnim ustanovama primarnog nivoa za 2021. godinu u cilju vakcinacije stanovništva protiv COVID 19.

(RTV GD/RTV Slon)

Najnovije

spot_img