Zajednički nastup trećeg bloka u RS-u nema alternativu

Preporučujemo

Više od 20 udruženja koje djeluju u hrvatskoj dijaspori i Bosni i Hercegovini bili su domaćini susreta u Zagrebu.

Gosti na tribini bili su Edin Ramić (Stranka demokratske akcije), Vojin Mijatović (Socijaldemokratska partija), Sevlid Hurtić (Nezavisna bosanskohercegovačka lista), Francisko Bradarić (Hrvatski blok), Jozo Barišić (Hrvatska stranka BiH) i drugi.

Predstavnici političkih partija su svoj rad prezentirali prisutnima gdje je ukazano na potrebu zajedničkog djelovanja u entitetu RS, te aktivnije djelovanje manjinskih zajednica.

– Zajednički nastup nema alternativu, svakog dana se širi broj zainteresiranih političkih partija, što ovaj pokret čini jačim. Ovdje u Zagrebu smo animirali predstavnike hrvatske zajednice i njihov aktivizam će sigurno značajno doprinijeti radu Pokreta. Vidimo šansu u našem zajedničkom radu. Naše političke različitosti su naše prednosti – istakao je potpredsjednik SDA Ramić.

Vojin Mijatović vjeruje da će Pokret biti nezaobilazan politički faktor nakon izbora 2022. godine.

– Danas u Zagrebu nastavljamo sa promocijom “Pokreta za Domovinu”. Sastanak sa predsjednicima udruženja Hrvata iz BiH u Hrvatskoj i predsjednicima hrvatskih povratničkih udruženja u BiH. Kao što smo obećali razgovarat ćemo sa svim našim ljudima gdje god živjeli. Ovo znači poseban osvrt na poziciju hrvatskog naroda u Republici Srpskoj. Idemo dalje potpuno sigurni da će “Pokret za Domovinu” nakon opštih izbora 2022. godine biti nezaobilazni politički faktor u Republici Srpskoj – kazao je Mijatović.

Najnovije

spot_img