Wizz Air zatvara svoju bazu u Tuzli i obustavlja letove za nekoliko destinacija

Preporučujemo

Aviokompanija Wizz Air donijela je odluku na osnovu koje zatvara svoju bazu na Međunarodnom aerodromu u Tuzli te ukida letove na nekoliko destinacija, nezvanično saznaje Klix.ba.

Kako nezvanično saznaje Klix.ba, ova aviokompanija je donijela odluku o zatvaranju baze na tuzlanskom aerodromu, koja će stupiti na snagu u septembru ove godine. Dva bazna aviona koja su tamo stacionirana preusmjerit će na druge destinacije unutar svoje mreže.

“Wizz Air potvrđuje da planira prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta svojih letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u septembru ove godine svoja dva aviona bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže. To čini zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji te da bi iskoristio prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom”, saopćeno je iz Wizz aira.

Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena.

“Putnici zahvaćeni ovim promjenama će biti obaviješteni putem e-maila i imat će mogućnost izbora između povrata 120 posto originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100 posto gotovinskog povrata novca ili alternativnog leta. Svim zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira”, kazali su iz Wizz Aira.

Wizz Air ostaje posvećen dugoročnom rastu na Balkanu, kako navode iz ove kompanije, otvarajući stotine radnih mjesta i istovremeno stimulirajući turističku i ugostiteljsku industriju.

“Izazovno makroekonomsko okruženje, kao i komplikovani vremenski uslovi u regiji, poput čestih magli koje značajno utječu na operativne performanse, nažalost, onemogućili su nam da održavamo veliku mrežu letova sa tuzlanskog aerodroma i baziramo naše avione tamo.Izvinjavamo se našim putnicima za neugodnosti koje će ovo izazvati. Privilegovani smo što u Tuzli imamo visoko profesionalan i predan tim te se trudimo da svi oni dobiju prilike u drugim Wizz Air bazama”, kazao je direktor za upravljanje i operativne poslove Wizz Aira Roland Tischner.

Wizz Air nastavlja letjeti na devet linija sa bh. aerodroma u Sarajevu, Tuzli i Banjoj Luci.

S druge strane, u proteklih dvanaest mjeseci, Wizz Air je najavio raspoređivanje novih aviona u Tiranu, Skoplje i Beograd te pokretanje novih linija prema Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Poljskoj, Grčkoj, Španiji i mnogim drugim zemljama.

Najnovije

spot_img