Vrhovni sud FBiH Harisu Haračiću iz Teočaka izrekao kaznu zatvora od 35 godina

Preporučujemo

Vrhovni sud FBiH je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka i izrekao mu jedinstvenu  kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.

Podsjećamo, Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović, te pokušao ubiti i njenog supruga Muju. U optužnici se navodi da je Haraćić pomenutog dana  oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući, te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne  povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija  je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati  nakon događaja, dok njen suprug,  sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je također preminuo.

Najnovije

spot_img