Vjerska svečanost povodom Dana džamija na džamijsko-edukativnom kompleksu u Dubnici

Preporučujemo

Na džamijsko-edukativnom kompleksu u Dubnici, čija izgradnja je još u toku, petog i šestog maja organizovat će se darivanje šljemena, šljemenska dova i vjerska svečanost povodom Dana džamija.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija poziva sve vjernike i vjernice da svojim prisustvom uveličaju vjersku svečanost povodom Dana džamija koja će se održati na džamijsko-edukativnom kompleksu u Dubnici, Vakuf Abdullah Muhammed Mominah, čija izgradnja je još uvijek u toku. Vjerska svečanost će se održati u nedjelju, 6. maja 2018. godine, sa početkom u 11.30h.

Povodom završetka građevinskih-betonskih radova na džamijsko-edukativnom kompleksu priredit će se i darivanje šljemenja i šljemenska dova.

Šljemenska dova će se upriličiti u sklopu vjerske svečanosti u nedjelju, 6. maja, a darivanje šljemena će se organizovati 5. i 6. maja / subota i nedjelja, sa početkom od 10.00h.

Ovim putem pozivamo sve vjernike i vjernice da svojim prisustvom uveličaju vjersku svečanost koja će se organizovati povodom Dana džamija na džamijsko-edukativnom centru u Dubnici koji se gradi.

Također, pozivamo vakife i donatore da, u skladu sa svojim mogućnostima, daruju šljeme džamijsko-edukativnog kompleksa u Dubnici čija izgradnja još uvijek traje.

Najnovije

spot_img