Veliki broj zainteresovanih za učešće u ovogodišnjem ‘Maršu mira’

Preporučujemo

Ovogodišnje pripreme za “Marš mira 2021”, koji se održava u sklopu obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, teku prema predviđenom planu i trenutno se radi na uređivanju trasa od Nezuka do Potočara i od Žepe do Potočara.

– Veliki je broj zainteresovanih pojedinaca i organizovanih grupa koji su prethodnih godina učestvovali u ‘Maršu mira’. Nadamo se da će broj učesnika biti daleko veći u odnosu na prethodne godine. Prijave svih zainteresovanih primamo u skladu sa zaključkom Organizacionog odbora i zasad nemamo nikakve naznake, niti upozorenja nadležnih instutucija da bi moglo doći do pogoršanja epidemiološke situacije. I ove godine pohod će biti održan u skladu sa mjerama koje su na snazi – izjavio je Feni predsjednik pododbora za “Marš mira 2021” Zulfo Salihović.

Ove godine planirano je da u “Maršu mira” učestvuju djece veterana koja će biti na čelu kolone zajedno s preživjelima. Također, u sklopu ove aktivnosti biće održan historijskih čas preživjelih žrtava.

– Raspisan je javni poziv za likovne i literarne radove za bošnjačke učenike koji pohađaju osnovnu školu u Podrinju. Ova aktivnost uvedena je s ciljem njegovanja kulture sjećanja na genocid, a Organizacioni odbor za obilježavanje 26. godišnjice genocida je obezbijedio nagrade za njih. Radovi njamlađih biće promovisani u Mravinjcima – rekao je Salihović.

“Marš mira“ je najmasovnija aktivnost i ove godine po 17 put će biti održana u okviru obilježavanja 26. godišnjice genocida. Kolona “Marša mira 2021” krenut će 8. jula iz Nezuka prema Potočarima.

Najnovije

spot_img