Ukrajinka po tijelu kćerke ispisala identifikacijske podatke u slučaju da ona ne preživi

Preporučujemo

Prizori rata u Ukrajini i dalje lede krv u žilama, a jedan od njih koji ovih dana kruži internetom šalje bolnu poruku preplašenih roditelja koji misle na to šta će biti sa njihovom djecom ako oni ne izvuku živu glavu.

Aleksandra Makoviy podijelila je na svom Instagramu fotografiju kćerke Vire koja će u novembru napuniti tri godine pokazavši šta ju je strah primorao da učini, a srceparajući prizor mnogima je, tvrde, bio “šamar realnosti”.

Na fotografiji Aleksandra je na kćerkinim leđima ispisala identifikacijske podatke – ime i prezime, datum rođenja te kontakt njene rodbine, u slučaju da djevojčica ostane siroče ili se izgubi.

“Na fotografiji je Vera prvog dana rata. Napisala sam to drhtavim rukama”, napisala je Aleksandra koja je dodala kako je pomišljala i na luđe stvari.

“Čak mi se i luda zamisao motala po glavi, poput one: ‘Zašto joj ne bi istetovirala ove informacije”, dodala je Virina majka.

Aleksandra je sa sobom imala i spremljenu ceduljicu sa podacima svoje kćerke, a iako su danas, kako kaže, na sigurnom i dalje se ne osuđuje da je baci.

“Boli ući u galeriju fotografija, imali smo tako divan život” , zaključila je ona.

Njena fotografija ubrzo se počela širiti internetom, a između ostalog jedna korisnica koja je podijelila, zapitala se o stvarima kojima se danas pridaje veći značaj.

“Ukrajinske majke ispisuju podatke svoje djeci na njihovim tijelima u slučaju da budu ubijene, a vi i dalje razgovarate o plinu”, napisala je Anastasiia Lapatina čiju je objavu lajkalo blizu 300 hiljada ljudi.

“Ostala sam bez teksta, srce mi je slomljeno”, napisala je jedna korisnica.

Podsjećamo, Rusija je sa agresijom u Ukrajini počela prije nešto više od mjesec dana, tačnije 24. februara.

Najnovije

spot_img