Uhapšena kćerka Eseda Radeljaša predata u nadležnost Tužilaštva KS

Preporučujemo

Amra Radeljaš, kćerka Eseda Radeljaša, koju su jučer uhapsili službenici Državne agencije za zaštitu i istrage (SIPA) u okviru akcije Spis predata je rano jutros u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, piše Klix.

Amra Radeljaš će biti zadržana u prostorijama Tužilaštva KS u naredna 24 sata, a postupajuća tužiteljica će u datom roku odlučiti o daljnjim mjerama, potvrđeno je za Klix.ba u Tužilaštvu KS.

Akcija “Spis” je provedena u utorak po nalogu Kantonalnog tužilaštva, a tom prilikom na ispitivanje su privedeni šef Odjeljenja za hirurgiju Dragiša Đogović, šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice Eldina Bešlagić i Admir Radeljaš, sin Eseda Radeljaša.

Oni su nakon davanja izjava u SIPA-i pušteni na slobodu.

Navedene osobe su, prema saopćenju SIPA-e, osumnjičene za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu službenog položaja ili ovlasti, davanje dara i drugih oblika koristi te davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Podsjetimo, nekadašnjeg vijećnika, skupštinskog zastupnika i ministra te osnivača Stranke za bolje Goražde Eseda Radeljaša, kojem je u toku suđenje u Kantonalnom sudu u Sarajevu, optužnica tereti za krivična djela ovjeravanja neistinitog sadržaja, podstrekavanja na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara ili drugih oblika koristi.

Najnovije

spot_img