U Tuzlanskom kantonu povoljna epidemiološka situacija

Preporučujemo

Izrazito povoljna epidemiološka situacija sa ukupno 24 trenutno pozitivna oboljela, od čega su četiri hospitalizirana pacijenta, obilježila je proteklu sedmicu, zaključeno je danas na sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19.

Istaknuto je da su aktivnosti Zavoda za javno zdravstvo TK i domova zdravlja s područja tog kantona usmjerene na proces vakcinacije i do sada je aplicirano 50.988 doza vakcina.

Unatoč lošijem odzivu nego što je bilo planirano, uporedo se u domovima zdravlja TK vakcinišu i prioritetne grupe od čega je gotovo četvrtina vakcinisana u Domu zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla.

Prioritetnim grupama u narednim danima bit će pridruženi i ratni vojni invalidi, a putem redovnog programa sa federalnog nivoa očekuje se da će u Zavod u narednim danima stići još 5.000 vakcina proizvođača Sinopharm i 936 Pfizer-a.  

Do sada se putem platforme za vakcinaciju prijavilo 19.600 građana dok su sa dostavljenih spiskova uneseni podaci za  još 36.000 građana. Iz Zavoda apeluju na domove zdravlja u Banovićima, Živinicama, Srebreniku, Kalesiji i Sapni da dostavljaju povratne informacije o vakcinaciji, saopćeno je iz Vlade TK.

Najnovije

spot_img