U Teočaku promovisana knjiga “Moj put u Meku” imama Bedirhana ef. Hadžića

Preporučujemo

U subotu je u sali BKC- a u Teočaku, gdje se tražilo mjesto više, u organizaciji Bosanske medijske grupe i Preporoda Teočak održana promocija romana “Moj put u Meku”, autora Bedirhana ef. Hadžića.

Moderator Enes Avdičević je naglasio da se radi o desetoj jubilarnoj knjizi izdatoj od teočanskih autora, što čini iznimnu zavičajnu zbirku Teočaka.

Avdičević je istakao da je autor jedan od najaktivnijih društvenoodgovornih članova teočanskog kulturnog i vjerskog života. Što potvrđuje ovo važno literarno djelo.

Promotor ovog djela, poznati bh publicista, pisac i novinar Mehmed Pargan je kazao da se radi o jednom jako interesantnom djelu koje ima višedimenzionalnu važnost i vrijednost. Ovo književno djelo se može promatrati kao kolopret naslovima podjeljenih priča, koje u konačnici čine jednu cjelinu, koja se može čitati kao romansko štivo.

Također, ističe Pargan, ovaj roman se može promatrati kao hronika bosanskog sela i života bosanskog čovjeka s kraja prošlog vijeka. Posebno je važno kazati da je ovo prvijenac autora Hadžića, za kojeg Pargan ima samo riječi hvale, tako da ga stilom pomalo podsjeća na stil pisanja proslavljenog pisca Fajke Kadrića, koji je prisustvovao pomenutoj promociji.

Autor romana nije krio zadovoljstvo odzivom iinteresom publike.

Posebno se zahvali Muftiji tuzlanskom Vahid ef. Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom koje je financijski podržalo štampu ove knjige, kao i UG Štirac- Jasikovac, koje je pokrilo većinu troškova štampe.

Bilo je ovo jedno izuzetno lijepo kulturno dešavanje u Teočaku koji pomalo pokazuje da kultura ulazi na velika vrata ove bosanske čaršije na sjeveroistoku naše domovine.

Najnovije

spot_img