U Teočaku otvorena “Mala škola fotografije i video zapisa”

Preporučujemo

U ova teška vremena, kada se čovječanstvo nalazi pred brojnim izazovima potrebno je više nego ikada pokazati razumijevanje, solidarnost i podršku, posebno prema mladima.

Općina Teočak i teočanski “Preporod”, u okviru projekta “Međuentitetski forum mladih”, zahvaljujući podršci malih grantova projekta PRO-Budućnost, organizovali su četverednevnu školu fotografije i video zapisa za učenike osnovnih škola iz četiri PRO-Budućnost zajednice.

Obuka se sastoji od teorijskog i praktičnog rada i upoznavanja sa foto aparatom, a potom će svi učesnici sačiniti vlastite fotografije sa motivima Teočaka.

Cilj je napraviti fotografije i video zapise koji na najbolji način predstavljaju turističku ponudu duž biciklističke staze Via Majevica koja obuhvata teritorij pet opština Ugljevik , Teočak , Sapna , Lopare , Čelić .

Tokom trajanja obuke , svi polaznici će posjetiti foto studio “Golden Hour ” gdje će izvršiti selekciju vlastitih fotografija te pod nadzorom fotografa, obradili vlastite fotografije u Photoshopu.

“Kako bismo svoje stavove, osjećanja i ideje učinili vrijednim pažnje i dijeljenja, neophodno je da usvajamo nove vještine. Stoga smo posebno zahvalni organizatorima koji su nam omogućili usvajanje novih znanja i vještina te ukazali na koje sve načine možemo smanjiti strah i tremu od javnog nastupa analizirajući verbalnu i neverbalnu komunikaciju“, poručuju učesnici projektnih aktivnosti.

Projekat PRO-Budućnost ima ključnu ulogu u procesu pomirenja , borbi protiv rasizma i govora mržnje, ujedinjuje naše zajedničke ciljeve, vrijednosti i nadanja , širi optimizam i uvjerenje kako se trud, rad, humanost, zajedništvo i ostale temeljne ljudske vrijednosti nagrađuju priznanjem i uspjehom .

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (HCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).

Najnovije

spot_img