U Sapni održana radionca za mlade iz pet majevičkih općina (FOTO)

Preporučujemo

U subotu, 23. septembra, u Sapni je održana radionica namijenjena mladim aktivistima i aktivistkinjama iz Ugljevika, Čelića, Lopara, Teočaka i Sapne. Tema radionice bila je “Liderstvo, timski rad i omladinski aktivizam”. Organizator četvrte radionice bilo je Udruženje mladih općine Sapna “Korak”.

Radionica ima za cilj osnaživanje mladih, pružajući im alate i vještine potrebne za efikasan rad u timovima, vođenje inicijativa i uticaj na pozitivne promjene u svojim zajednicama.

“Kao domaćin i predsjednik UMOS Korak htjela bih se prije svega zahvaliti našim kolegama na posjeti, edukaciji kao i pozitivnom druženju. Projekat koji sigurno piše dobre priče sa Majevice sa pravim mladim ljudima i predavačima.

Također, ovim putem bih htjela pozvati sve mlade da svoje vrijeme provedu baš na ovaj način, da se okruže pozitivnim ljudima i još pozitivnijim pričama koje vode do ostvarenja najviših ciljeva”, izjavila je Amela Hamidović, domaćinka I predsjednica UMOS “Korak”.

Ove aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (#FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode Evropska unija u Bosni i Hercegovini, United Nations in BiH, OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu.

#MožemoBolje

@bih_moze_bolje

Najnovije

spot_img