U Lipnici pronađeno tijelo ženske osobe

Preporučujemo

U stanu u mjesnoj zajednici Lipnica kod Tuzle danas je pronađeno tijelo ženske osobe čiji su inicijali S.B. i muškarac s teškim povredama stomaka. Na terenu su policijski službenici i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

“Dana 21.02.2024.godine, oko 11,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Zapad obaviještena je od strane građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, već dva dana ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E.S.T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije”, navodi se u saopštenju.

Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici Policijske stanice Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan, gdje je zatečeno beživotno žensko tijelo S.B..

Kako je saopšteno, smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla.

U stanu se nalazio i muškarac inicijala E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka. On je prevezen u UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

Iz UKC Tuzla je saopšteno da je pacijent po prijemu intubiran i trenutno je u operacionoj sali.

Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule, kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Više informacija bit će poznato nakon policijskog uviđaja, obdukcije i istražnih radnji.

(RTV GD/BHRT)

Najnovije

spot_img