U Behram-begovoj medresi u Tuzli promovisana knjiga Amele Delić Aščić

Preporučujemo

Novinarstvo digitalnog doba – Kako sačuvati profesiju? naslov je knjige autorice Amele Delić Aščić, koja je promovisana u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Promocija je bila namijenja za učenike novinarske sekcije koji uređuju školski list Misak, a koji su prošle godine pohađali radionice novinarstva kod pomenute profesorice.

Saznavši da je profesorica izdala knjigu, odlučili smo se da saradnju s njom nastavimo i ove godine, rečeno je tokom promocije.

O knjizi su govorili profesorica Amela Delić Aščić i Sevret Mehmedćehajić, profesor bosanskog jezika i književnosti.

Knjiga Novinarstvo digitalnog doba – Kako sačuvati profesiju? prema riječima profesorice Delić Aščić je knjiga koja govori o novinarstvu u savrmenom dobu odnosno o izazovima sa kojima se ova profesija susreće.

Jedan od recezenata knjige, profesor Nail Kurtić za ovu knjigu je rekao da se radi o originalnom naučnom radu, ko je utemeljen, kako sa stanovišta teorijsko-empirijskog istraživanja tako i sa stanovišta prezentacije dobijenih rezultata, na recentnoj metodologiji u društvenim, odnosno komunikološkim naukama.

Čitatelju pruža enciklopedijski uvid u široki tematski i problemski spektar recentnih istraživanja i promišljanja problemskog područja dinamike novinarske epistemologije i prakseologije u mrežnom medijskom okruženju. Istovremeno, mapira, odnosno dijagnosticira aktuelno stanje u posebnom lokalnom bosansko-hercegovačkom društvenom, kulturalnom i infrastrukturnom medijskom ambijentu.

(RTV GD/tuzlainfo)

Najnovije

spot_img