Tuzlanski kanton: Spid pronađen i u pakovanjima kinder-jaja

Preporučujemo

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su pretresli sedam lokacija na kojima su pronađeni droga i oružje. Pretresi su obavljeni na području Srebrenika, Živinica, Lukavca, Gračanice, Kladnja, Banovića i Kalesije.

Prema pisanju Faktora, nakon pretresa niko nije uhapšen, a o svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i nije isključeno da u nastavku policijske akcije bude i hapšenja.

– Prilikom pretresa od oružja su pronađeni automat dobošar, lovački karabin, gasni pištolj, okvir za gasni pištolj, pištolj kalibra 16 mm, tromblonski nastavak za automasku pušku, 45 komada municije. Kada je u pitanju droga, policija je zaplijenila jedno veće pakovanje i jedno manje pakovanje spida, džoint, manja količinu marihuane. Pronađen je i jedan mlin za usitnjavanje biljne materije, digitalna vaga, predmeti koji potječu iz četiri krivična djela teške krađe te veći broj obrazaca diploma o završenoj srednjoj školi, određen broj bjanko obrazaca uvjerenja o radnoj sposobnosti, jedan laptop, printer, tinta i pečat – potvrđeno je u MUP-u TK Faktoru.

Na fotografijama napravljenim nakon uviđaja vidljivo je da pored većeg pakovanja spida, ista droga bila spremljena u plastična pakovanja iz kinder-jaja.

Najnovije

spot_img