Teočanski osnovci nagrađeni jednodnevnim izletom na Vlašić

Preporučujemo

U četvrtak je grupa od 55 učenika i nastavnika osnovne škole Teočak , učesnika i sudionika projekta Historija, Istorija, Povijest za sadašnjost, u okviru kojeg u osnovnoj školi Teočak gostuje putujuća izložba Anne Frank, posjetila je Vlašić – planinu sa dušom za skijanje i zimovanje.

Koalicija za borbu protiv mržnje „ Društvo bez predrasuda „ Teočak nagradila je učenike i njihove mentore jednodnevnim izletom, edukativno-zabavnog karaktera, kao zahvalu za uspješnu saradnju tokom pripreme projektnih aktivnosti.

Pored učenika, vršnjačkih edukatora uključenih u pripremu izložbe, jednodnevnim izletom su nagrađeni i učenici koji su na kraju prvog polugodišta postigli odličan uspjeh u učenju i vladanju.

Jednodnevni izlet na Vlašić jedan je u nizu prijedloga Projektnog tima Osnovne škole Teočak, koji se realizuje u saradnji sa direktorom, čiji glavni cilj je ukazati učenicima na važnost neformalnog obrazovanja, motivisati učenike u učenju i primjernom vladanju, te ostalim učenicima i nastavnicima pokazati da se svaki trud i rad nagrađuje.

Mnogim učenicima je ovo prvi odlazak na Vlašić koji su slobodno vrijeme proveli uz druženje i igre na snijegu.

Najnovije

spot_img