Teočani organizuju kolačijadu za malog Arslana

Preporučujemo

Udruženje građana “Srcem za Teočak”, obavjestilo je javnost da će u Teočaku, 5. februara biti organizovana kolačijada, a sva sredstva prikupljena prodajom kolača bit će usmjerena na liječenje bebe Arslana Kulačića.

Na facebook stranici ovog udruženja objavljeno je da svi oni koji žele da učestvuju u akciji mogu da naprave neki kolač i donesu ga 5. februara do 10 sati u picerijeu Monza u Teočaku.

“Dođite i bez kolača sa vašom rajom i uzmite jedan kolačić ili čitav kolač. Cijene su simbolične, a vaša i naša želja da pomognemo Arslanu njemu će da znači puno”, poručili su organizatori.

Podsjećamo šestomjesečnom dječaku Arslanu Kulačiću, je odmah po rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu, a za liječenje u Istanbulu je potrebno više od 130 hiljada eura.

Arslan je jučer medicinskim avionom izmješten u istanbulsku kliniku Acibadem, uspješno je operisan i njegovo trenutno stanje je stabilno.

Objavili su to admini Facebook grupe Pomozimo Arslanu da živi, koji su prenijeli ovu pozitivnu vijest iz Istanbula.

– Arslan je uspješno operisan i njegovo trenutno stanje je stabilno. No, moraju se sačekati naredna 24 sata i pratiti njegovo stanje . Arslanova majka vam se svima zahvaljuje na podršci. Trenutno nije sama, tu je tim ljudi koji je uz nju dok Sabahudin, koji je trenutno na putu, ne stigne. Još jednom, hvala vam svima na porukama podrške, pozivima i svemu ostalom čime ste pokazali da ste uz Arslana i njegovu porodicu – navodi se u objavi.

Najnovije

spot_img