Tajib Muminović ostaje na čelu OO SDA Teočak (FOTO)

Preporučujemo

Tajib Muminović ostaje na čelu OO SDA Teočak, odlučila je Skupština OO SDA Teočak.

Izabrani su i potpredsjednici stranke, a to su Nermin Mulaosmanović i Munever Mumbašić.

Općinski izvršni odbor SDA Teočak u narednom četverogodišnjem mandatu će činiti Omer Đedović, Almedina Handžić, Amel Hasanović, Hamid Memić, Admir Mujčinović, Nedžad Mujić, Edin Nakičević i Nermin Serdarević.

Po funkciji članovi izvršnog odbora su i predsjednica Asocijacije žena SDA Teočak Suvada Džuzdanović, predsjednik Asocijacije mladih Damir Avdičević i predsjednik Kluba vijećnika u OV Teočak Besim Horić, te po jedan predstavnik mjesnih odbora SDA Teočak.

“Velika čast je biti na ovoj poziciji, ali svakako i jedna velika obaveza. Velika obaveza iz razloga što je SDA u kontinuitetu pobjednička stranka na području Teočaka. Također smo jedan od najboljih, spram veličine biračkog tijela, i sigurno jedan od najstabilniji Općinskih odbora u BiH, i valja nam taj nivo održati. Mi smo uvijek govorili da sve ono što dostignemo ne treba biti zadnje, trebamo težiti ka nečemu višem. U narednom periodu ćemo kroz izborne rezultate pokazati da smo najjača Općinska organizacija u cijeloj državi. Možemo reći da smo do sada uspjeli da postanemo faktor odlučivanja, kako u Kantonalnoj organizaciji tako i na nivou Kongresa i Glavnog odbora stranke. Mi imamo člana Glavnog odbora, imamo poslanika u Skupštini TK-a, ministra u Vladi TK-a, i mislim da je to nešto što je Teočak zaslužio. Pred nama je zadatak da to očuvamo i unaprijedimo. Posebno mi je drago da je puno mladih ljudi večeras ušlo u organe OO SDA Teočak, i svakako da je to budućnost SDA”, rekao je Muminović.

OO SDA Teočak podržao je i kandidaturu Šekiba Umihanića za predsjednika SDA Tuzlanskog kantona.

Najnovije

spot_img