Svi koji žele u Hrvatsku moraju biti testirani na koronavirus

Preporučujemo

Sve osobe koje žele ući u Hrvatsku od sada će morati imati potvrdu da su testirani na koronavirus. Test ne smije biti stariji od 24 sata, kazala je direktorica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, dr. Alemka Markotić.

“Oni koji će htjeti ući u Hrvatsku morat će napraviti u svojoj zemlji PSR test koji ne smije biti stariji od 24 sata. Samo s tom potvrdom moći će ući u zemlju. To je osiguranje. Test je visoko pouzdan, ali nije 100 posto siguran pa moramo biti oprezni”, rekla je Markotić za Dnevnik HRT-a.

Isto je potvrdio i direktor Hrvatskog zavoda za javno dravstvo,Krunoslav Capak.

“Mi smo prije dosta vremena došli na mjeru da oni koji dolaze moraju ići u samoizolaciju na 14 dana. No, pokazalo se da oni koji rade u pograničnom području pitaju da prekinu samoizolaciju i to smo prakticirali neko vrijeme. No, to se pokazalo komplicirano. Pa smo uveli da mogu doći na 72 sata. Za produženi vikend je ušlo u Hrvatsku nešto više od 2.000 ljudi. Sada će svako morati imati potvrdu da je napravio test na virus i samo pomoću takve potvrde će moći ući u Hrvatsku”, rekao je Capak, piše Večernji.

Ministar zdravstva Hrvatske, Vili Beroš, ranije je kazao da su osobe koje su ušle u Hrvatsku tokom produženog vikenda ostvarile kontakte i na taj način doprinijele širenju zaraze.

Najnovije

spot_img