Sjeverna Makedonija: Pronađeno tijelo djevojčice za kojom se tragalo, otac učestvovao u kidnapovanju

Preporučujemo

Pronađeno je tijelo četrnaestogodišnje djevojčice Vanje Đ. nestale 27. novembra na putu do škole u Skoplju, saopštilo je državno tužilaštvo.

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je motiv njene otmice bilo koristoljublje.

“Vanja Gjorčevska je kidnapovana kako bi iznudila novac od svoje majke. Motiv je koristoljublje, pri čemu jedno od lica, prema prvim saznanjima, sa članom porodice organizovao i počinio krivično djelo u cilju iznude novca od majke, od čega bi svi osumnjičeni imali korist, materijalno, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare Spasovski.

Spasovski je rekao da je ubica  djevojčicu ubio pištoljem jer se bojao dokaza koje bi policija mogla pronaći u istrazi koja je već počela nakon prijave nestanka. Njeno telo pronađeno je zakopano u okolini Skoplja.

“Sumnjiče se pet osoba, od kojih su tri već privedene. Jedna osoba je van zemlje, a maloljetnicin otac je priveden. Izvršeno je saslušanje i biće preduzete dalje mere po nalogu javnog tužioca”, rekao je Spasovski .

U blizini tijela djevojčice pronađena je još jedna ubijena osoba /74/, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra.

Prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova, djevojčica je ubijena istog dana kada je nestala.

Oba tijela pronađena su u okolini Skolja, u blizini Velesa. Iz tužilaštva navode da je utvrđeno da su oba ubistva počinile iste osobe.

Druga ubijena osoba je frizer iz Velesa. Pronađeno je i njegovo vozilo koje je u potpunosti izgorjelo, navode iz tužilaštva.

Djevojčica je nestala u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja što je uznemirilo stanovnike Sjeverne Makedonije.

Ona je 27. novembra krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 časova nije bila dostupna. NJena majka je ranije rekla da Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da porodični odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da je odmah po prijavi krenula istraga, da je obavljen niz razgovora s osobama bliskima djevojčici te da su pregledane kamere.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski prije dva dana rekla je da je ispitano nekoliko desetina osoba.

(RTV GD/BHRT)

Najnovije

spot_img